club info

Το 1952 ιδρύθηκε μια ομάδα… Το όνομά της: Προοδευτική Τούμπας. Στην ρομαντική εποχή του ποδοσφαίρου, φάνηκε να έχει λόγο ύπαρξης… Ομως τα χρόνια πέρασαν, το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο πήρε άλλη μορφή και η Προοδευτική Τούμπας άρχισε να παραπαίει μέχρι που έφτασε η στιγμή της διάλυσης…

Τότε, το 2009, κι ενώ τα κινήματα πολιτών είχαν κάνει ήδη την εμφάνισή τους, δραστηριοποιούμενα σε διάφορους τομείς και οδηγούμενα από την ανάγκη για μια διαφορετική κοινωνία, ήρθε μια παρέα νέων πολιτικοποιημένων ανθρώπων να εντάξει την αυτοοργάνωση στο ποδόσφαιρο και να ξαναδώσει ζωή στην Προοδευτική Τούμπας.

ROLL OF HONOUR

Πρωταθλημα Α ΕΠΣΜ:
1988

Πρωταθλημα Β ΕΠΣΜ:
1970, 1983, 1994, 2002

Πρωταθλημα Γ ΕΠΣΜ:
1956, 2010

Ονομα: ΑΟ Προοδευτικη Ανω Τουμπας Θεσσαλονικης
Ετος Ιδρυσης: 1952
Ετος Επανιδρυσης: 2009
Γραφεια: Κοινωνικο Κεντρο Αγωνα Τουμπας, Σινιοσογλου 22
Γηπεδο: Προοδευτικης (δεν υπαρχει πλεον)
Εδρα: Γηπεδο Τριανδριας
Προοεδρος: Ασκαζο*
Προπονητης:  –
Website: http://www.proodeutikitoumpas.gr
Email: info [at] proodeutikitoumpas.gr

*Η Προοδευτικη Εκρηξη Τουμπας απο την στιγμη της επανιδρυση της, το 2009 και μετα, λειτουργει ως αυτοδιαχειριζομενος συλλογος με ανοιχτη συνελευση οπου οι αποφασεις παιρνονται απο τα ιδια τα μελη τα οποια παιρνουν μερος σε αυτες τις διαδικασιες. Ετσι λοιπον και ο τιτλος του Προεδρου του σωματειου εχει απλα ενα ατυπο/τυπικο ρολο μονο για διαδικαστικα θεματα που αφορουν εξωτερικες υποθεσεις/αποφασεις και οχι για το πως λειτουργει η ιδια η ομαδα. Ως εκ τουτου ο ρολος του Προοεδρου εχει κυκλικο χαρακτηρα αναμεσα στα μελη της συνελευσης και δεν διακατεχεται απο κανενα αξιωμα.