Χορτιασαμε επιτελους γκολ!

113 μερες μετα απο εκεινη τη μαγικη εμφανιση στην Πυλαια και μετα το 0-4  με την ΑΕ, επιτελους γευτηκαμε ξανα τη νικη. Τοτε ειχαμε ακομα τη ψευδη αισθηση του πλασαρισματος στις πρωτες θεσεις. 112 μερες μετα κοιτουσαμε τον βαθμολογικο πινακα και κλαιγαν τα ματακια μας. Αλλά ολα εχουν ενα τελος. Ή μια αρχη, αναλογα πως τα βλεπεις.

Ο δευτερος γυρος μολις αρχισε και απλα μας μενει να κανουμε πορεια προς τα πανω για να μην εχουμε συγκινησεις καλοκαιριατικα με τις ζεστες που εχουμε τα τελευταια χρονια. Διοτι απο οτι ειδα, την ειχαν παρει γραμμη οι ανταγωνιστες μας. Πεντε νεοι παικτες οι μεν, παικτη απο την Α’ οι δε και ολα αυτα για να μην αποκλειστουν στα πλευ-αουτ. Φιλοτιμη δε λεω η προσπαθεια αλλά ας μην ξεχναν οτι δεν τα παραταμε ευκολα.

Κρατωντας τις παραδοσεις

Οπως πολυ σωστα προβλεψαν οι αντμινς στο φβ, μετα απο Εκρηκτικο παρτυ την Παρασκευη, η ομαδα το σουκου, πεταει. Συμπερασμα? Καθε Παρασκευη πανκ-ροκ και τα μυαλα στα καγκελα. Επισης ενα μεγαλο μπραβο σε αυτον/αυτην που εκανε την αφισα με τον Eraserhead. Εκτος δηλαδη για την συγκεκριμενη επιλογη αλλά και για ‘απο ποτε ειπες οτι εχουμε να κερδισουμε? ολοι με το ματι να γυαλιζει’. Ευγε!!!

Οποτε κραταμε αυτο το ματι που γυαλιζει για ακομα μερικους αγωνες, βγαινουμε απο την ζωνη των πλαυ-αουτ και μετα αρχιζουμε exhibition games για το καλο του αθληματος, του θεαματος και της  νεολαιας.

Σε άλλα νεα, διαβαζα τις προαλλες το σαιτ του ισοβιτη με αφορμη το αρθρο του για τις ανακοινωσεις των συνδεσμων του ΠΑΟΚ, το οποιο ειναι αυτο Νυχτα, και οσοι δεν ετυχε να το δουν ας ξοδευψουν μερικα λεπτα διαβαζοντας το. Ναι οπως ελεγα, διαβαζα το σαιτ του ισοβιτη το οποιο δεν το ηξερα αλλά θυμηθηκα αμεσως τη φαση με το πανο ‘Ισοβιτες’ στις αρχες του 90 και μετα ειδα οτι ειμαστε περιπου στην ιδια ηλικια και επισης απο την ιδια περιοχη (σχεδον). Αν και δεν ειχα αρκετη σχεση τα ελληνικα τεκτενομενα το 90 λογω της απουσιας μου, πολλα απο αυτα που γραφει χτυπαν ευαισθητες χορδες.

ΕΝΑ ομως πραγμα που διαβασα με εφτασε σε εκεινο το σημειο που σχεδον με κλαματα λες, ‘θα ηθελα να το ειχα γραψει εγω‘. Το συγκεκριμενο κομματι ειναι στο αρθρο Ντουκανταμ, που φυσικα εκτος απο τον Ντουκανταμ, μιλα και για τον Γιαννη Γκιτσιουδη, τον ηρωα της Σπαρτης. Αλλά ας αφησουμε τον Γκιτσιουδη στην ησυχια του και ας γυρισουμε σε αυτο που θελαμε να πουμε. Στο παρακατω κειμενο το εντονα μαυρισμενο κομματι ειναι αυτο που λεγαμε πιο πανω…ο Μπόλονι αποδεικνύει από μικρός πόσο ΠΑΟΚ είναι, σκοράροντας στην επαναφορά μετά την απόκρουση. Ο Μάριους Λακατούς αποφασίζει πως ήρθε η ώρα της αλάνας και σουτάρει το πρώτο πέναλτι στην ευρωπαϊκή ιστορία με μύτο στο οριζόντιο δοκάρι και μέσα: 1-0. Ο Ντουκαντάμ πιάνει και τρίτο πέναλτι, του Αλόνσο, στην ίδια γωνία, ο Μπάλιντ είναι ψύχραιμος και κάνει το 2-0…

Μαγεια. Ναι θα θελα να το ειχα γραψει εγω

Ειμαι σιγουρος οτι κατι ακομα μου διαφευγει απο αυτα που ηθελα να γραψω και μαλλον θα τα γραψω σε επομενα αρθρα οπως αυτο που ειχα ξεχασει πριν καμια βδομαδα με το Καγκελα, Καγκελα Παντου. Η ιστορια του συγκεκριμενου συνθηματος παροτι εχει τραγουδηθει απο ολες τις ομαδες ξεκινησε απο εκεινο το βραδυ που ο Παναθηναικος επαιζε με τη Φεγιενορτ στο παλιο της γηπεδο (το ιδιο ειναι απλα πριν το φρεσκαρουν για το Euro) καποια στγμη λιγο πριν τα μεσα του 80. Οι βαζελοι λοιπον απο την γωνια που τους βαλαν να βλεπουν, εβλεπαν παντου καγκελα στο γηπεδο και ετσι αρχισαν να φωναζουν το γνωστο συνθημα.

ps. ο ρουμανος σπορτκαστερ εκτος το οτι τα ειχε χασει και στο τελος λεει 1-0 ενω ειναι 2-0 το σκορ εκεινη τη στιγμη, πριν χτυπησει το πεναλτυ ο Λακατους σε πληρη αντικειμενικο  mode, θα πει ‘ο Λακατους πρεπει να γραψει. Ο Λακατους Θα γραψει. Σουτ και Γκοοοολ’ Τα υπολοιπα ειναι ιστορια.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.