ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΩ

Οταν οι αλλοι ασχολουνται με το ποιος θα κερδισει την λοταρια για το NBA Draft να αρπαξει το πουλεν απο την Γαλλια, οι σοβαροι ανθρωποι του μπασκετ κοιτανε μονο την Γ1 ΕΚΑΣΘ. Οποιος ξερει απο μπασκετ φαινεται. Εχουμε και λεμε λοιπον, η Εκρηξαρα μπροστα στον μονοδρομο της ανοδου ή και του τιτλου. Ολα τα σεναρια με αρκετα νουμερα για να μην χαλαρωνουμε απο τον αγαπητο Ασκα

Indiana Washington Basketball

Μετά τους επιτυχημένους τελικούς από τα κάτω της μπάλας και η παραμονή στην Β΄ κατηγορία και μετά την αναμενόμενη ήττα του πινγκ πονγκ στους αντίστοιχους τελικούς από τα κάτω και την πτώση στην Β΄ κατηγορία, ήρθε η ώρα της σπυριάρας.

Όπως αναμενόταν 2 αγωνιστικές πριν το τέλος (3 για εμάς) και ως γνήσιο τμήμα της έκρηξης δεν θα μπορούσε να μην κρέμονται όλα από μία κλωστή. Από την κατάκτηση του πρωταθλήματος με συνδυασμό αποτελεσμάτων, μέχρι τον αποκλεισμό από τα μπαράζ ανόδου. Αυτή τη στιγμή ο Πορφυριακός είναι πρώτος με 22 νίκες κ 26 αγώνες, και ακολουθεί η Πυλαία με 20 νίκες σε 25 αγώνες (εκκρεμεί η ανάρτηση των αποτελεσμάτων με δύο που έχουν ήδη πέσει κατηγορία), η Προοδευτική με 20 νίκες σε 24 αγώνες (εκκρεμεί κ εδώ ανάρτηση του τελευταίου νικηφόρου παιχνιδιού), ο ΕΟΝΘ με 18 νίκες σε 24 αγώνες (εκκρεμεί η ανάρτηση των αποτελεσμάτων με μια που έχει ήδη πέσει κατηγορία), και τα Μετέωρα με 19 νίκες σε 26 αγώνες που όμως είναι εκτός παιχνιδιού πλέον.

Για να ξεζαλιστούμε από τα νούμερα πάμε να τα κάνουμε πιο απλά.

Ο Πορφυριακός έχει δύο παιχνίδια που πρέπει να κερδίσει για να βγει πρωταθλητής. Ένα με τον Βίκτωρ που παλεύει να σωθεί, δύσκολα να κόψει από τον πρώτο τους βαθμούς που ψάχνει, και με τα Mετέωρα τελευταία αγωνιστική. Αυτό λογικά θα ήταν ντέρμπι αλλά τα Mετέωρα μετά την ήττα από τον ΕΟΝΘ έχασαν το τρένο. Μένει να δούμε αν έχασαν και την αγωνιστική τους διάθεση. Αν δεν την έχασαν με συνδυασμό αποτελεσμάτων μπορούν να βγάλουν την Εκρηξάρα πρωταθλήτρια.

Η Πυλαία δίνει το τελευταίο παιχνίδι με την Εκρηξη και μετά ακολουθεί ρεπό. Στο πρώτο ματς έχασε με ένα πόντο διαφορά άρα μόνο νίκη μπορεί να ελπίζει ώστε να κλέψει την δεύτερη θέση από την Προοδευτική σε πιθανή ισοβαθμία και διαφορά μεγαλύτερη από 1 πόντο. Ακόμη και να χάσει η Πυλαία μένει στα μπαράζ ως 3η καθώς σε ισοβαθμία με τον ΕΟΝΘ τον κερδίζει στους πόντους μεταξύ τους. Το κρατάμε αυτό.

Προοδευτική. Δεν θα πούμε πως φτάσαμε ως εδώ. Περασμένα ξεχασμένα. Με στραβωπάτημα του Πορφυριακού και νίκη και στα 3 παιχνίδια βγαίνει πρωταθλήτρια του ομίλου με άνοδο Κατηγορίας. Αν δεν συμβεί αυτό εξασφαλίζει την 2η θέση και πάει στους τελικούς από τα πάνω με πλεονέκτημα έδρας. Με μία νίκη στο ένα από τα δύο παιχνίδια με Πυλαία και ΕΟΝΘ εξασφαλίζει και την είσοδο στους τελικούς, ακόμη και σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας. Επομένως πρώτο παιχνίδι με την Πυλαία το Σάββατο στο κλουβί της Εκρηξης που θα ξεκαθαρίσουν όλα. Ένα ματς όχι όλη η χρονιά αλλά μετά κάνουμε την ζωή μας ακόμη πιο δύσκολη. Πρέπει μετά να κερδίσουμε τον ΕΟΝΘ στον επόμενο τελικό για να σιγουρέψουμε την θέση στα μπαράζ. Ας το κάνουμε σωστά από την αρχή για να μην τρελαθούμε άλλο. Τελευταίο παιχνίδι ή προτελευταίο με τους υποβιβασμένους αστέρες. Νομίζω χωρίς σχόλιο.

Ο ΕΟΝΘ έχει 3 παιχνίδια ακόμη, το ένα με την Προοδευτική, αλλά αν η Έκρηξη κερδίσει την Πυλαία τελείωσε και για αυτόν η χρονιά. Εκτός εάν κερδίσει την Προοδευτική και αυτή χάσει από τον τελευταίο και υποβιβασμένο. Αυτοκτονήσει βασικά μόνη της. Μάλιστα ο ΕΟΝΘ θα πρέπει να κερδίσει και με +2 πόντους διαφορά. Ψύλλοι στα άχυρα απλά το αναφέρουμε.

Σύνοψη. Νίκη με την Πυλαία το Σάββατο για να ξεκαθαρίσει η 2η θέση και νίκη στα επόμενα δύο τελευταία παιχνίδια μήπως και βγούμε και πρωταθλητές.

Πρέπει επίσης το κλουβί να γεμίσει με νεκροζώντανους οπαδούς. Παίζοντας με 6 παίκτες είναι σίγουρα καλύτερα … Στην μπάλα η κερκίδα έκανε το καθήκον της σειρά του μπάσκετ τώρα.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.