ΠΟΙΟ ΝΤΕΡΜΠΥ?


Κανοντας το μικρο ταξιδι προς το γηπεδο της Τριανδριας δυο-τρια πραγματα γυρνουσαν στο κεφαλι μας. Θα επαιζε κανενα ρολο η απαραμιλλη δυστοκια μας σε ανουσια σεναρια play out? Χασαμε το τρενο των play offs? Γιατι δεν κερδισαμε την προηγουμενη αγωνιστικη τους Ποντιους? Ποιος ειναι ο Αχιλλεας και εχει γηπεδο και δεν εχουμε εμεις? Τι σχεση εχει το Κρυονερι με την Τουμπα? Ποσες ελπιδες υπαρχουν να εχουμε τοπικο ντερμπυ και του χρονου?

Και για καποια απο αυτα πηραμε τις απαντησεις μας. Με ενα γκολ στο τελος του πρωτου και τρια στα τελευταια 10′ του δευτερου, ενω προσωρινα κρατωντας τις καλες μας συνηθειες ειχαμε ισοφαριστει, πηραμε τη ρεβανς του πρωτου γυρου και στειλαμε την Ελπις με τα δυο ποδια στα play out με μειονεκτημα εδρας. Κατα τα αλλα το Περα κερδισε τον Αλεκο και μας στερησε την χαρα να παιξουμε μπαλα και τον αλλο μηνα. Βεβαια για αυτο υπευθυνοι αποκλειστικα ημασταν εμεις και κανεις αλλος αλλά δε χρειαζεται γκρινια μερα που ειναι.

ΟΝE TEAM IN TOΥΜΠΑ
THERE’S ONLY ONE TEAM IN TOΥΜΠΑ
ΟΝE TEAM IN TOΥΜΠΑ
THERE’S ONLY ONE TEAM IN TOΥΜΠΑ

Στο πρωτο γυρο οταν γραφαμε το κειμενο πριν τον αγωνα, χαρτογραφουσαμε το ποδοσφαιρο της περιοχης για οσους θυμουνται. Μια μεγαλη ντροπη καλυψε τα προσωπα μας οταν συνειδητοποιησαμε οτι δεν ειχαμε αναφερει την ΜΕΝΤ. Και αλλη τοση οταν ανακαλυψαμε οτι η Ελπις γεννηθηκε πρωτα στο Κρυονερι και μετα μετακομισε στα μερη μας. Επισης ξεχασαμε να αναφερουμε τον Θησεα Τουμπας αλλα αυτο ηταν το λιγοτερο. Αν και οι περισσοτεροι γνωριζουν την ΜΕΝΤ απο τη πετοσφαιρα και την καλαθοσφαιρα, θα ειναι κριμα να διαγραφει η ποδοσφαιρικη της ιστορια απο τον χαρτη. Η Μορφωτικη Ενωσις Νεολαιας Τουμπας, αν και το σωστοτερο θα ηταν Κατω Τουμπας, ιδρυθηκε το 1926 και το ποδοσφαιρικο τμημα της πηρε μερος στα πρωταθληματα της ΕΠΣΜ απο πολυ νωρις, φτανοντας μεχρι και την Β Εθνικη την δεκαετια του ’60. Δυστυχως καποια στιγμη και μετα πριν απο λιγα χρονια το συγκεκριμενο τμημα επαψε να υπαρχει. Απο την αλλη η Ελπις Κρυονεριου εγινε Τουμπας και απο τοτε αποκτησαμε ακομα ενα τοπικο ντερμπυ. Στη συνεχεια ηρθε ο Φοινιξ και γιναν τρια τα ντερμπυ. Μετα με την ΑΕ, τεσσερα και με τον Θησεα πεντε. Ο καιρος τα εφερε ετσι και τα πεντε ξαναγιναν τεσσερα και για να μην τα πολυλογουμε επιστρεψαμε στο ενα και μοναδικο τοπικο ματσακι. Εναν αγωνα που πρεπει για αρκετους λογους να κερδιζουμε (οταν θα παιζουμε). Ενας αγωνας για ολη την τιμη της Τουμπας. Ανω και Κατω. Και αυτη τη φορα ημασταν εμεις που φυγαμε με το κεφαλι ψηλα. Πολυ ψηλα. Μια τεραστια νικη, μια Προοδευτικη βραδια.

One man’s tragedy is another man’s triumph
Eσπασα το κεφαλι μου ολο το απογευμα να μπορεσω να θυμηθω ποιος π το ειχε πει αλλα τελικα θα το βαλω unqouted. Οχι μονο αυτο αλλα σχεδον ξεχασα γιατι ηθελα να το γραψω. Εν παση περιπτωσει το παιχνιδι εκτος απο ντερμπυ (κατι το οποιο θα πρεπει να εξεταστει σε καμια γενικη συνευλεση, εαν η Τουμπα εχει σχεση με τον Λαγκαδα και τα περα χωρια), ηταν και ενας αγωνας τον οποιο εαν τον χαναμε (εμεις) θα μπαιναμε σε περιπετειες (ισως και οχι αλλα ποτε κανεις δεν ξερει), ενω αμα τον χαναν αυτοι (οπως και εγινε) θα μπαιναν σε τροχια Μεντεκα. Δηλαδη τουρ του χρονου σε Λακκια, Καναρη, Επαμεινωνδα και Ιωαννη Παπαφη. Τα πραγματα για την Ελπιδα παντως δεν δειχνουν ροδινα. Κοιτουσα την ενημερωμενη βαθμολογια που εχουν οι Demolitionarios στη δεξια στηλη και ειδα οτι οταν εμεις ειχαμε 10 (ο Πηγασος 8 και Αγ.Δημητρης 3), η ΑΕΕΤ ειχε 12, η ΑΕΧ 13, οι Ποντιοι 14, η Μαρτιου 15 κτλ. Αν κανουμε μια απλη πραξη αφαιρεσης, θα δουμε οτι η Ελπιδα καταφερε να παρει 4 (ολους και ολους) βαθμους ενω πχ εμεις στο ιδιο διαστημα πηραμε 18, η ΑΕΧ δεκακατι, οι Ποντιοι δεκα παρα κατι και κτλ κτλ.  Και αυτο απο μονο του δειχνει ποσο δυσκολα ειναι τα πραγματα για την ΑΕΕΤ. Θα κανει οτι καναμε εμεις περσι? Θα δουμε, αν και εμεις ειχαμε παρει κεκτημενη φορα απο το ντεμαραζ του πρωταθληματος και δεν σταματουσαμε με τιποτα.
Αλλα ας αφησουμε αλλους να σκιαζονται για αυτα. Εμεις το μονο αλλο που εχουμε να πουμε για το χθεσινο παιχνιδι ειναι το ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΔΕΜΕΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ διοτι οπως μπορουμε να παραφρασουμε το πιο πανω γνωμικο One man’s προδοτης is another man’s ηρωας.

Το κρυονερι ειναι στην Ανω Τουμπα, στο Υδραγωγειο ρε παραπληροφορηση!!!! (Απο το post your comments)
Το συμπερασμα μετα τα νεα δεδομενα ειναι οτι θα πρεπει να ξαναγραψω το κειμενο αλλα επισης και να μη πιστευετε οσα γραφουμε στο μπλογκ. Καλα εκανε ο φιλος και αμφισβητουσε τα 58 γκολ την προηγουμενη εβδομαδα. Απο την αλλη για να με σωσετε απο τον κοπο και να χαρω το Easter Monday Holiday κανοντας αλλα πραγματα ο ανθρωπος, διαβαστε το οπως θα διαβαζατε ενα αρλεκιν (αναλαφρα και χωρις πολλη-πολλη σκεψη) ή την espresso (εαν υπαρχει ακομα).

Τι μελει γενεσθαι
Μετα και απο αυτα τα αποτελεσματα το μελλον μας ειναι αρκετα απλο. Η συγκομιδη της ομαδας μπορει να φτασει μεχρι τους 34 βαθμους και με συνδυασμο αποτελεσματων μπορουμε απο την ενατη θεση να καταληξουμε στην εβδομη, η οποια ισως να ειναι δικαιοτερη για την μπαλα που παιξαμε. Οπως και να εχει το πραγμα, μας μενουν δυο αγωνες με το Κολεγιο και την Φανερωμενη, οι οποιοι θα παιξουν play off, οποτε δεν εχουμε παρα να περιμενουμε δυο πολυ ομορφα και δυσκολα παιχνιδια. Και για οσους ‘γουσταρουν’ ποδοσφαιρο αυτο ειναι το νοημα και οχι να ριχνουν εφταρες και πενταρες αριστερα-δεξια. Βεβαια μεχρι τοτε θα εχουμε τη διακοπη για τα κατσικακια και τις μαγειριτσες. Αν και παγια τοποθετηση του blog ειναι ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΟΣΠΡΙΑ, θα αφησουμε το κριμα να πεσει στα κεφαλια σας ρε μουργοι εαν επιλεξετε να φατε παλι κρεατα.

Comments are closed.